Basarabia 200

16 mai 2012
Locul desfasurarii: Centrul Brasovului
Participare DAU: Organizator

Artisti:

Acum 200 de ani, la 28 mai 1812, in urma Tratatului de la Bucuresti (care punea capat Razboiului Ruso-Turc), Basarabia a fost anexata Rusiei. Un teritoriu prins mereu intre marile puteri, Basarabia, cu trecutul sau zbuciumat, a gravitat mereu catre Romania. Ne unesc limba si traditiile, oamenii si istoria.

In cadrul proiectului FatzaDa, Depoul de Arta Urbana, impreuna cu Primaria Brasov, Organizatia Studentilor Basarabeni si Bucovineni din Brasov, Prime Brasov (Asociatia Studentilor la Comunicare si Relatii Publice) si Asociatia Kunstadt a organizeazat un eveniment de marcare a acestei date istorice (28 mai 1812, anexarea Basarabiei de catre Imperiul Tarist).

Un eveniment centrat pe dialog: istoric, sociologic, cultural si economic – trecut, prezent si viitor.

•         

Vizita la Prima Scoala Romaneasca - intrare libera

•         

expozitie foto in Piata Sfatului - imagini din Basarabia

•          discutii in Bistro De L’Arte cu: Pr. Prof. Dr. Vasile Oltean, directorul Muzeului Prima Scoala Romaneasca si Ovidiu-Constantin Savu, sef serviciu Istorie, Muzeul Casa Muresenilor urmat de un scurt moment artistic organizat de studentii basarabeni si incheiat la Bistro De l”Arte, cu un bufet suedez cu produse romanesti si basarabene si vin din Republica Moldova.

•         

proiectie de film: Nunta in Basarabia, in libraria Okian, la mansarda

Link-uri media:

www.iubescbrasovul.ro/evenimente/cultura/basarabia-200.htm

Parteneri:

Primăria Braşov