Biblioteci verticale LIVIU MOCAN

3-26 Aprilie 2018
Locul desfasurarii: Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania
Participare DAU: Organizator

Artisti:

LIVIU MOCAN este unul dintre cei mai importanti sculptori romani. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca in anul 1991. In perioada 1991-1992 a fost rezident la Anderson University si Mississippi College. Pe parcursul activitatii sale a avut expozitii personale la New York, Chicago, Budapesta, Bucuresti, Reconvilliers sau Mithweida.

 

Expozitia a mai fost prezentata la Cambridge sub titlul de „Vertical Libraries”, apoi la Iasi, drept „Cartea care te citeste”.

 

 Sculpturile din seria „Biblioteci verticale” au la baza stive de carti reale, a caror realitate materiala imediata dobandeste, in prelucrarea lui Liviu Mocan, o dimensiune spirituala. „Bibliotecile verticale” evolueaza astfel intr-o structura noua, asa cum, in procesul de cunoastere, cartile in atributele lor concrete se constituie in impulsul unei miscari ascensionale care apoi le lasa in urma.

Link-uri media:

www.revista-astra.ro/literatura/files/2018/09/29.Rare%C8%99-C%C4%83lug%C4%83r-Biblioteci-verticale-sau-c%C4%83r%C8%9Bile-care-te-citesc.pdf

www.zilesinopti.ro/evenimente/35166/expozitia-biblioteci-verticale-liviu-mocan

www.liviumocan.ro/vertical-library.html

Parteneri:

Engage Brasov, Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania