Cocori de Hartie

30 martie 2013
Locul desfasurarii: Poarta Ecaterinei
Participare DAU: CoOrganizator

Artisti:

Evenimentul are ca scop strangerea de fonduri pentru sectia de hematologie-oncologie si diabet zaharat a Spitalului Clinic de Copii Brasov.
Cei prezenti vor putea cumpara hartia necesara cu pretul simbolic de 1 leu, vor confectiona cocorul care apoi va fi numerotat si colectat. Figurinele origami vor fi apoi expuse in sectia spitalului si  scosi la vanzare.
Organizatorii pregatesc si o animatie live a povestii celor 1.000 de cocori din hartie.  O legenda japoneza spune ca daca impaturesti 1000 de cocori de hartie ti se indeplineste o dorinta. Sadako Sasaki a fost fata care locuia in apropierea orasului Hiroshima si care in anul 1955 a fost diagnosticata cu leucemie. Conform legendei, Sadako spera ca daca va reusi sa plieze 1000 de cocori se va insanatosi. Nu a apucat sa plieze decat 644, iar colegii de clasa au impaturit restul si au inmormantat-o impreuna cu ei.

Banii stransi in urma evenimentului vor ajuta Spitalul de Copii sa isi achizitioneze echipamentele cu care vor salva mai multe vieti. Pe lista necesitatilor sunt urmatoarele:
1. achizitionarea de aparatura medicala
2. Analize pentru diagnosticul complet al leucemiilor, limfoame si alte tumori 

De asemenea participantii vor putea dona 10 ron primind in schimb un cocor de hartie confectionat de copiii din spital.

Link-uri media:

brasovmetropolitan.ro/2013/03/brasovenii-confectioneaza-1-000-de-cocori-din-hartie-pentru-a-aduce-fonduri-la-spitalul-de-copii/
brasovmetropolitan.ro/2013/04/brasovenii-au-facut-peste-1-050-de-cocori-din-hartie-pentru-o-cauza-nobila/

Parteneri:

Afield şi Fundaţia Spitalul Clinic De Copii Brașov