ElectroGreen

21-22 septembrie 2007
Locul desfasurarii: Poiana Brasov
Participare DAU: Organizator

Artisti:

Muzica electronica (dnb, funky jazz, hip hop etc), graffitti, skateri, biciclete, (frig), branduri ecologice, copaci indoliati. Un alt eveniment cu un mesaj verde, semn ca incepem sa devenim constienti de starea de sanatate (precara) a planetei.

Si fiindca strategia este/ar trebui sa fie „think globally, act locally”, ne-am prezentat vineri dupa-amiaza sa indoliem si copacii din Poiana Brasov (valul de mahnire s-a mutat spre nord ). Primul a fost pus de organizatorul evenimentului, Dan Oprea. Ceilalti au fost pusi de catre persoane mai putin importante. 

Am indoliat 20 de copacei din toata Poiana Brasov si mare ne-a fost mirarea sambata, cand, la mai putin de 24 de ore, 14 dolii au disparut. Ne consolam cu ideea ca oamenilor le-a placut atat de mult mesajul, incat le-au luat acasa sa le arate si prietenilor! 

Cei care nu au avut parte de dolii, au avut parte de fluturasi. Si, ce-i drept, s-au codit sa-i ia, caci sunt printati pe hartie. Or, campania noastra este impotriva taierii copacilor, principala sursa de hartie. Sah mat? Da, sunt printati pe hartie dar nu suntem mai catolici decat papa. Noi suntem pentru folosirea rationala a hartiei si pentru un management durabil al fondului forestier. Hartia se duce la reciclat si orice pom taiat ar trebui inlocuit de alti doi plantati.

 

Link-uri media:

padureaeinpom.wordpress.com/category/electrogreen/