FatzaDa Street Fest pe strada Postavarului l

13 august - 15 august 2011
Locul desfasurarii: strada Postavarului
Participare DAU: Organizator

Artisti: ASOCIATIA NOVUM -WORKSHOP DE DESENE, PICTURA ACUARELA PENTRU COPII, CINEMATECA BRASOV - KUNSTAD -PROIECTII FILME DOCUMENTARE SI DE SCURT METRAJ, DANIEL COPACEA -EXPOZITIE DE FOTOGRAFIE VECHE, IULIA BARBU, GHEORGHE BELU, EMILIAN CHIRILA - EXPOZITIE FOTOGRAFIE, INCUBATORUL 107 - WORKSHOPURI, STEFAN DORU MOSCU - PICTURA SI SCULPTURA, AMALIA IONESCU - ARTIST PLASTIC, ANA MARIA OANA & ROCKABILLY ROMANIA & BILLY CUSTOM, ADRIAN LEFTER -NUMERE DE ARTA STRADALA, GALERIA METAXA - EXPO ANTIQUES, GALERIA HORA - EXPO ARTA TRADITIONALA SI MUZICA TRADITIONALA, SKATESHOP - EXPO MOBILIER PICTAT SI SKATEBOARDURI PICTATE, TEATRUL LA STRADA -IN FIECARE SEARA CATE O PIESA DE TEATRU, DAN ROSCA SI DIANA - SCULPTURA KINETICA SI PORTRETE, TUNESINNAOURHEADS - CONCERT, CEZARINA BOCHINCIUC SI BIANCA SPATARIU, BIJUTERII HAND MADE SI CERAMICA, IULIA EM & TITUS CONSTANTIN - CONCERT, IOANA ANA-MARIA DAICU, DUMEA RARES GROUP - CONCERT, TELU SCHIOPU - PICTURA

 Un proiect socio- cultural, de constientizare si implicare in procesul de restaurare a zonei istorice.

Trei zile de festivitati, cu concerte stradale de muzica clasica si jazz (fara scena si sisteme de sonorizare), cu teatru pentru copii si adulti, cu expozitii de fotografie, pictura, sculpturi kinetice, aranjamente florale, colectii de arta si de antique-uri, proiectii de filme documentare si scurt metraje, cu arta mestesugareasca, work shop-uri si prezentari de proiecte pentru centrul istoric.

Depoul de Arta Urbana aduce arta in mijlocul comunitatii si o foloseste ca unealta transformatoare si mijloc de comunicare, pentru a apropia brasovenii de institutiile locale, in efortul comun de restaurare a zonei istorice.

Toti locuitorii Postavarului sunt invitati sa participe activ, in cele trei zile festive din luna august. Este primul eveniment de acest gen, un gen de eveniment foarte popular in tarile vestice si Statele Unite, prin care locuitorii incep sa-si cunoasca vecinii, oamenii de cultura si instutiile culturale, Primaria si proiectele pentru zona istorica, arhitectii si proiectele lor, dar si firmele si institutiile care sprijina si se implica in proiectele de dezvoltare si restaurare a zonei istorice din Brasov.

Vrem sa adunam pareri, idei, solutii si initiative creative, pe care sa le discutam si sa le prezentam public. In acelasi timp, vrem sa facem cunoscute proiectele prezentate de Primarie, Ordinul Arhitectilor, Depoul de Arta Urbana, Centrele Culturale, ONG-uri, dar si proiecte si initiative private.

Prin ”fatzaDa street fest”, lansam propunerea de a crea o strada a artei si culturii, unde galeriile si atelierele de creatie sa fie cele care dau tonul.

Link-uri media:

www.iubescbrasovul.ro/evenimente/festival-targ/fatzada-street-fest-pe-starda-postavarului.htm

www.iubescbrasovul.ro/evenimente/cultura/chick-habit-in-cadrul-evenimentului-fatzada-street-fest-de-pe-strada-postavarului.htm

bzb.ro/stire/fatzada-street-fest-inchide-strada-postavarului-din-brasov-pentru-arte-a20341

blog.bjbv.ro/?p=2273

life.hotnews.ro/stiri-prin_oras-9774879-concediu-fatzada-street-fest.htm

Parteneri:

cu sustinerea Primariei Brasov si in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor, Agentia Metropolitana Brasov, Asociatia Culturala Kunstadt, Fundatia Istorica Romana, Fundatia Ithaka, Cons. Local Gabriela Urse, Carturesti, Accendo, Zona de Creatie, Galeria KronArt, Galeria Metaxa, Galeria Hora, Skateshop.