FatzaDa Street Fest pe strada Postavarului ll

17-19 august 2012
Locul desfasurarii: strada Postavarului
Participare DAU: Organizator

Artisti:

Ateliere de creatie, expozitii de arta in aer liber, muzica live, dans stradal, anticuri, bijuterii si accesorii de design, proiectii de filme, instalatii , jocuri si loc pentru toata lumea.

Proiectul fatzaDa  isi doreste sa sensibilizeze si sa mobilizeze comunitatea brasoveana si sa determine implicarea ei in reabilitarea centrului istoric, descoperind fatzaD"alta data a orasului Brasov. Astfel, obiectivul festivalului este de a promova si de a conserva patrimoniul cultural - arhitectural, prin evenimente publice, folosind arta activa ca mijloc de comunicare.

Fatzada Street Fest un curcubeu de culori pe strada Postavarul din Brasov, o strada care incet parca te introduce in alta perioada de timp, una care cu siguranta mie mi-ar fi placut. Jocurile  sunt pretutindeni, in jurul tau observi ca toata lumea zambeste, socializeaza si cocheteaza cu arta. O idee super geniala acest proiect, dupa lasarea serii cei prezenti au parte de proiectii de film.

Vom avea  aceeasi magie a artei pe strada Postavarul, nu vor lipsi , jocurile de creativitate, vom descoperi orasul ideal, vom invata sa facem reciclare recreativa, vom avea invitati membrii trupei Taxi care au un nou proiect, vom avea doua reprezentatii de teatru pentru copii iar spre seara vom urmari  proiectia filmului Nisipuri in regia lui  Claudiu Mitcu.

Fatzada Street Fest - Trei zile de festivitati, cu concerte stradale de muzica clasica si jazz , cu teatru pentru copii si adulti, cu expozitii de fotografie, pictura, sculpturi kinetice,  aranjamente florale, colectii de arta si de antique-uri, proiectii de filme documentare si scurt metraje, cu arta mestesugareasca, work shop-uri si prezentari de proiecte pentru centrul istoric. Depoul de Arta Urbana aduce arta in mijlocul comunitatii si o foloseste ca unealta transformatoare si mijloc de comunicare,  pentru a apropia brasovenii de institutiile locale, in efortul comun de restaurare a zonei istorice.

Link-uri media:

robertcadar.ro/fatzada-street-fest-revine/

dordeduca.ro/evenimente/fatzada_street_fest/9571/

www.youtube.com/watch?v=0Dob_nwg2Oc

Parteneri:

Primăria Braşov