Festivalul fatzaDA 2012

16 iunie - 18 iunie 2012
Locul desfasurarii: Piaţa Sfatului
Participare DAU: CoOrganizator

Artisti: • Ansamblul de percuţie de la Liceul de Muzică, • Late Summer, • Luiza Zan (Asztalos Zsolt percuţie şi Jimmy Cserkesz chitară), • Ritmo del Flamenco – Reka Fodor – voce, Gaspar Almos -chitară, Lucas Molina – percuţie, palmas, dans, • Harmony Group, • Luiza Zan & Snaps Vocal Band

fatzaDa este un proiect socio-cultural- artistic, generator de evenimente, care are ca scop promovarea moştenirii culturale româneşti, prin încurajarea iniţiativelor care pun în valoare patrimoniul cultural.
Aflat la ediţia a patra, Festivalul „fatzaDa” îşi propune să atragă atenţia asupra problemelor arhitecturale din „cetate”, festivalul va îmbina ca de fiecare dată, arta de galerie cu arta stradală, muzica cu sportul extrem, teatrul cu circul, jocurile cu simţul civic, arhitectura cu simţul practic.

Tema festivalului este: Relaţia dintre om şi clădire/construcţie, între tradiţie şi realitate.

Festivalul urmăreşte promovarea şi conservarea patrimoniului cultural-arhitectural, prin evenimente publice, arta devenind un mijloc de comunicare şi sensibilizare. Te invită în Piaţa Sfatului la un weekend prelungit în care îţi facem capul calendar cultural. Ateliere de artă (de la olărit la dans). Muzică (de la jazz la fanfară de hiphop). Animaţie stradală (de la jonglerii cu foc la acrobaţii cu skate-ul). Expoziţii în aer liber ( de la fotografii la graffitti).

  • videoproiecţie film “Australia” (producţie HBO) - prezentarea va fi facută de regizorul Claudiu Mitcu
    “Australia” descrie experienţele echipei naţionale de fotbal a persoanelor fără adapost din Romania şi participarea acesteia la Homeless World Cup Melbourne, în decembrie 2008.
  • videoproiecţie film “Circul Vesel” (producţie HBO) prezentarea va fi facută de regizorul Claudiu Mitcu

Link-uri media:

www.iubescbrasovul.ro/evenimente/festival-targ/festivalul-fatzada-2012.htm

Parteneri:

KunSTadt Art Events Management