Luiza Zan & Peter Sarik

25 ianuarie 2014
Locul desfasurarii: sala Patria a Filarmonicii
Participare DAU: organizator

Artisti: Luiza Zan, Peter Sarik

Cei doi artisti apartin generatiei creative a jazz-ului international, fiind recunoscuti pentru diversitatea interpretativa si compozistica. Amandoi abordeaza cu entuziasm orice gen muzical – de la muzica clasica si ritmuri traditional-populare, pana la ritmuri pop sau gospel. In ceea ce priveste jazz-ul, interpretarile lor de exceptie au fost recompensate cu importante distinctii internationale. Amandoi sunt compozitori prolifici, cu lucrari de succes in muzica de teatru si film, si amandoi impartasesc experienta si pasiunea pentru muzica ca profesori ai artei interpretative.

Luiza Zan canta de la varsta de 3 ani, iar de la 16 ani, este indragostita de jazz. Vocea ei puternica si versatilitatea interpretativa au impus-o rapid pe marile scene internationale. Este adepta new-jazz-ului inspirat de Billie Holliday, Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Dianne Reeves si, mai ales, Nat King Cole. Luiza Zan este, de asemenea, prima profesoara de jazz vocal a Universitatii de Muzica Bucuresti.

Supranumit „cel mai bun pianist de jazz din Ungaria”, Peter Sarik a studiat genul clasic la Academia de Muzica „Liszt Ferenc” din Budapesta. Interpreteaza cu naturalete orice gen musical: pop, latino, ritmuri traditionale si chiar preluari rock. S-a afirmat atat prin cariera de compozitor, cat si prin cea interpretativa, trioul ce ii poarta numele fiind prezent cu regularitate pe afisele marilor festivaluri de jazz din Europa.

 

Link-uri media:

coroana-brasovului.ro/tag/sarik-peter/
brasovmetropolitan.ro/2014/01/superconcert-la-sala-patria-luiza-zan-si-peter-sarik-aduc-muzica-anilor-40-intr-o-abordare-inedita/
arcub.ro/proiect/concert-jazz-luiza-zan-peter-sarik/

Parteneri:

Primaria Municipiului Brasov, Bistro de l'Arte, Green Hours, Digital Brain, Rock Job, e-cultura.info