Proiectul FatzaDA

din 2008- prezent
Locul desfasurarii: Orasul Brasov
Participare DAU: Organizator

Artisti:

fatzaDa este o initiativa socio-culturala si artistica de promovare a patrimoniului cultural prin evenimente publice. Proiectul isi propune, de asemenea, sa incurajeze alte initiative care ne aduc la lumina mostenirea culturala. Evenimentele socio-culturale organizate de fatzaDa subliniaza necesitatea pastrarii patrimoniului cultural arhitectural si a valorilor asociate acestuia.

Chipul orasului, chipul locuitorilor sai: stralucitor, incretit, cald, impunator, trist, cu personalitatea noastra, fara personalitate, asa cum au fost modelate de istorie si viata. Fetele oamenilor gasesc o corespondenta in fatadele oraselor pe care le locuiesc. Cei doi se reflecta reciproc si se influenteaza reciproc. Fatadele care au fost ingrijite si care au primit tratamentul cosmetic adecvat, se vor reflecta intr-un mod subtil in fetele luminoase ale oamenilor fericiti ca traiesc intr-un oras frumos.

In ciuda a ceea ce suntem obisnuiti sa auzim, orasele noastre sunt departe de a fi iremediabil de urate. Mergand pe strazi, trebuie doar sa deschidem ochii si vom fi surprinsi sa aflam ca frumoasele cladiri sunt acolo. Cu toate acestea, rareori ii observam si ii asimilam cu griul generalizat al orasului, din cauza starii lor avansate de degradare. Problema nu este lipsa unei arhitecturi frumoase, ci indiferenta si iresponsabilitatea ultimelor decenii.

Are urmatoarele obiective principale: mobilizarea atentiei publice si sensibilizarea cetatenilor prin implicarea in mod direct intr-un proiect care sa readuca atmosfera speciala a centrului istoric al orasului Brasov, intr-un context "european" si stimularea renovarii fatadelor cladirilor vechi, cele mai afectate de trecerea timpului, cladiri ce apartin patrimoniului cultural al Brasovului.

https://www.facebook.com/Fatzada/?ref=page_internal

Link-uri media:

merg.in/brasov/de-povestit/reportaje/pe-strada-postavarului-4244.html

ziare.com/brasov/articole/fatzada+street+fest+brasov

adevarul.ro/locale/brasov/brasov-fatzada-strada-postavarului-7_50b35ebf7c42d5a663a3e090/2_50a94e877c42d5a6637a08c5.html

www.hotelalpin.ro/proiect-fatzada-street-fest-brasov-13-14-15-august/

newsbv.ro/tag/fatzada-brasov/

welldesignedandbuilt.com/2013/02/12/brasovs-fatzada-project-by-depoul-de-arta-urbana/

www.youtube.com/channel/UCrKRjWUBURBlkliN5bophgw

brasovmetropolitan.ro/tag/fatzada/

brasovmetropolitan.ro/2013/06/galerie-foto-aterizare-perfecta-in-piata-sfatului-3-parasuristi-de-top-ai-romaniei-au-facut-show-la-fatzada/

Parteneri:

Primaria Municipiului Brasov, Diverse firme si organizatii private