TamTam Festival

26 -28 iulie 2019
Locul desfasurarii: Piata Sf. Ioan, strada Republicii, strada Michael Weiss, Piata Enescu, Piata Paul Richter, Poarta Ecaterinei, Rectoratul Universitatii, sala Reduta si Centrul Multicultural al Universitatii ”Transilvania”, Parcul Central
Participare DAU: Organizator

Artisti: Oana Pellea și Mircea Tiberian Claudiu Bleonț și Magda Catone Luiza Zan, Alex Azevedo, Vibrate!, Alex Harding, Orkid Band, Irina Sârbu, Claudia & Nocturno Band, Kamerata Kronstadt

Muzica, teatrul, dansul, artele vizuale si filmul au animat tot orasul, iar Centrul Vechi al Brasovului a fost scena pentru cei peste 300 de artisti din toata lumea care s-au prezentat pe cele 7 scene ale festivalului.

Intr-un weekend din iulie, intr-un oras cu un patrimoniu impresionant cum este Brasovul, artisti din toata lumea invita intreaga comunitate sa participe la un act artistic unic. Prin inovatie in cultura si prin implicarea comunitatii in activitati artistice generam “Cetatenia Culturala”. Facem astfel auzite vocile artistilor in oras pentru a transforma inima tarii, in inima culturala a Europei. Transformam intreg centrul Brasovului intr-o imensa scena multiculturala in care vom surprinde prin calitate, varietate si versatilitate, 5 forme de exprimare artistica - muzica, teatrul, dansul, artele vizuale si filmul - ce isi dau mana intr-o sarbatoare a frumosului, a armoniei si a bucuriei.

Am decis sa construim o comunitate preocupata de arta, cultura si de spatiu public, sa redam cetatea locuitorilor sai, si sa ii primim pe vizitatori cu inimi ce bat simultan.

Publicul are acces la evenimente precum: Opera Rock ”The One Born From A Star” – prima de acest gen din Romania, atelierul de teatru jazz Oana Pellea si Mircea Tiberian, piese de teatru cu Claudiu Bleont si Magda Catone, concerte cu Luiza Zan, Alex Azevedo, Vibrate!, Alex Harding, Orkid Band, Irina Sarbu, Claudia & Nocturno Band, Kamerata Kronstadt si la peste alte 50 de concerte sustinute de formatii de jazz, muzica clasica, alternativa, pop si DJi. Pentru publicul cinefil, filmele artistice ”Morometii 2” si ”The Florida Project” vor fi proiectate, iar programul festivalului este completat cu actori in cafenele care vor surprinde spontan vizitatorii, Claudiu Bleont si Magda Catone, Teatrul Logos, expozitii si Brasovul vazut in Virtual Reality.

Pentru un inedit muzical, in cadrul festivalului TAMTAM, 4 piane sunt disponibile in oras pentru cei interesati sa incante la randul lor, trecatorii, si sa devina pianisti de ocazie.

”Reactiile entuziaste primite pana in acest moment, atat de la brasovenii care au aflat deja de programul si continutul festivalului, cat si de la artistii invitati, de la parteneri si sponsori, ne indica faptul ca impreuna vom aduce un suflu nou in urbea noastra asezand-o acolo unde ii este locul, in randul oraselor europene moderne, in care educatia, cultura si educatia prin cultura au roluri primordiale pentru dezvoltarea unei comunitati echilibrate, sanatoase, in deplina armonie cu locul in care traieste.

Brasovul merita acest fel de a face TAMTAM, are nevoie de un festival multicultural de exceptie care sa augmenteze toate valorile si traditiile deja existente, care sa aduca o noua energie, atat pentru locuitorii sai, cat si pentru turistii care ne viziteaza.” a declarat Horia Mihail, directorul general si initiatorul festivalului.

Ioan-Dragos Dimitriu, directorul artistic al festivalului, completeaza: ”Dupa cum spune si sloganul nostru – art to heart – ne propunem intr-adevar sa aducem oamenii mai aproape de arta si sa le inspiram vietile prin evenimente de inalta tinuta. In cadrul TAMTAM vor veni artisti valorosi din tara, si din strainatate care vor acoperi o arie foarte larga de genuri ale celor cinci arte prezente in festival. Prin amplasamentul scenelor in centrul vechi al Brasovului vom oferi posibilitatea tuturor celor dornici sa ia parte si la alte evenimente culturale pe care nu le-au mai experimentat inainte, avand astfel posibilitatea sa descopere ceva nou. TAMTAM isi propune sa redea Brasovului vitalitatea culturala pe care o merita si pe care o cere publicul de ani de zile.”

TAMTAM Festival este cofinantat din bugetul local al Municipiului Brasov si de Consiliul Judetean Brasov. Organizatorul TAMTAM Festival Brasov 2019 este Asociatia Depoul de Arta Urbana.

https://www.instagram.com/tamtam.festival/

https://www.facebook.com/TAMTAMFESTIVALBRASOV/

Link-uri media:

brasovmetropolitan.ro/tag/depoul-de-arta-urbana/

www.radiobrasovfm.ro/stire/tam-tam-desemnat-proiectul-cultural-al-anului-2019-la-braov/2585931/5781/5

www.modernism.ro/2019/07/17/tamtam-festival-brasov-2019-muzica-teatru-dans-arte-vizuale-film/

brasovmetropolitan.ro/2019/07/primaria-brasov-a-publicat-lista-finala-a-proiectelor-culturale-independente-finantate-de-la-buget-tamtam-festival-a-primit-cel-mai-mare-punctaj-pentru-originalitate/

bzb.ro/stire/tamtam-festival-singurul-care-a-primit-finantarea-maxima-de-la-primarie-a140058

www.bizbrasov.ro/2020/02/24/premiile-anului-2019-in-cultura-la-brasov-se-inmaneaza-maine-care-sunt-nominalizarile/

Parteneri:

Centrul Cultural Reduta, Universitatea ”Transilvania”, UCIMR, Agentia Metropolitana, Bridge Gurad Group, Asociatia Sagunisti Pentru Sagunisti, Centrul Multicultural Rectorat, Asociatia Renaste Romania, Asociatia Carpamont, Asociatia Pentru Dezvoltarea Turismului Brasov, Casa Matei, Casa Nostalgia, Deanes, AHA!, The Square, Amural.